NA UITSPRAAK OVER BERMPARKEREN: BEWONERS MOGEN GELD TERUGVORDEREN 60.000 euro aan boetes onterecht geïnd!

0
927

Gedaan met GAS-boetes voor berm parkeren. Dat een rechter oordeelde dat auto’s toch op de berm mogen staan, betekent dat iedereen nu zijn oude boete kan terugvorderen. Oppositiepartijen Open Vld en Brasschaat 2012 zijn tevreden maar kritisch: “Misschien moet de gemeente eerst haar huiswerk doen, vooraleer het maatregelen als deze neemt.” bermparkerenboete

De rechter oordeelde deze week dat bestuurders hun auto’s in de berm mogen parkeren. De gemeente mocht dus geen GAS-boetes uitschrijven en riskeert nu 60.000 euro aan geïnde boetes te moeten terugbetalen. “De gemeente zit nu met een probleem”, lacht Magda, de bewoonster die een klacht indiende. “Maar dat hebben ze enkel aan zichzelf te danken. Volgens mij zijn er veel inwoners die hun bekeuringen zullen terugsturen. Dat zal vroeg of laat wel op gang komen. Heel Brasschaat staat nu op zijn kop, maar dat is het probleem van het bestuur.”

14 maanden verwarring: Ook de oppositiepartijen zijn tevreden. “Maar liefst veertien maanden heerste er verwarring over het berm parkeren, het kan tellen”, zegt Rudi Pauwels van Brasschaat 2012. “Misschien is het toch aangeraden eerst enig huiswerk en voorbereiding op te starten voordat men maatregelen de wereld in stuurt die geruime tijd wrevel en onduidelijkheden opwekken. Wij stonden vanaf het eerste moment sceptisch tegenover de maatregel.”

“Het nieuws dat de rechtbank de gemeente over heel de lijn ongelijk geeft is voor mij heel bevrijdend”, zegt Yves Heylen, bestuurslid van Open Vld. “Iedereen kan op basis van dit vonnis zijn GAS-boete terugvorderen. We hebben ons doel bereikt. Groot is mijn verbazing dat de schepen van Mobiliteit toch nog overweegt om eventueel verkeersborden te plaatsen die het berm parkeren zouden verbieden.” Heylen waarschuwt ook de gemeente. “Indien de zij toch van plan is om haar plan door te duwen en verkeersborden te plaatsen, zal ik alsnog naar de Raad Van State stappen .”

Pion: De gemeente zoekt nu uit of het vonnis alleen geldt in Brasschaat of ook in heel Vlaanderen. “Het staat iedereen vrij de gemeente te vragen hun GAS-boetes terug te vorderen, maar dat is iets waarover het college een standpunt over zal moeten innemen”, zegt schepen van Mobiliteit Luc Sevenhans. “Ik ben enkel de pion in dit verhaal. Het verhaal over het berm parkeren werd in mei 2007 geschreven door het toenmalige bestuur en coalitie. Ik heb me eraan gehouden omdat ik erin geloof. Het was mijn taak om het uit te voeren en dat heb ik gedaan met overtuiging.” (HLN)

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER