Primeur: Sint-Michielscollege begint met graadklas voor meerbegaafden!

0
712

De lagere school van het Sint-Michielscollege in Brasschaat begint met een Pi-klas. Dat is een aparte graadklas voor hoogbegaafde kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar. sintmichielscollege2

De Pi-klas begint volgend schooljaar in september, maar ouders kunnen nu al contact opnemen voor een intakegesprek. De school zal de ouders ook informeren over gespecialiseerde bureaus die een intelligentie-onderzoek kunnen afnemen.

Primeur
Het Sint-Michielscollege zorgt hiermee voor een primeur in Vlaanderen. Er zijn wel al veel lagere scholen, zoals ’t Kofschip in Edegem (GO!) en de Sint-Michielschool in Brecht, die een soort kangoeroeklassen hebben waar meerbegaafden enkele uurtjes per week extra uitdagingen krijgen. Een aparte graadklas is nieuw.

Ouders met hoogbegaafde kinderen zijn vaak aangewezen op dure privéscholen. Zo begon in september nog Arkades in Herentals en een privéschool in Tervuren. In Berchem is er het CBO en in Oostvleteren de Leonardoschool.

“Voor de 2,5% van de kinderen die een IQ hebben dat lager is dan gemiddeld, bestaan er gesubsi­dieerde aangepaste scholen”, zegt Petra Vertenten, directrice ad­interim van de basisschool en de secundaire school van het Sint-Michielscollege. “Waarom zou dezelfde zorg dan niet worden aangeboden voor de 2,5% van onze kinderen die meerbegaafd zijn? Hoogbegaafdheid is geen luxeprobleem, ouders mogen er niet financieel voor gestraft worden.” (GVA)

www.smcbls.be

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER