Patrick Heijnen begint in goede vorm aan de interne competitie van Eeuwig Schaak

0
520

Na een lange zomerstop gaat het schaakseizoen eindelijk weer van start. De meeste schakers van Eeuwig Schaak hebben het schaakbord een paar maanden lang links laten liggen, sommigen hebben wellicht alvast wat geoefend tegen de computer of op internet, maar Patrick Heijnen pakte het anders aan.

 


Hij startte iets eerder met het schaakseizoen en deed mee aan een toernooi in het Belgische Brasschaat. Het was een internationaal toernooi met voornamelijk Belgen en Nederlanders en enkele Brazilianen. Het niveau was behoorlijk pittig, maar Patrick wist toch nog 3 puntjes mee te pakken. En dan te bedenken dat Patrick in de laatste twee ronden goede stellingen remise gaf, omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. Het toernooi werd gewonnen door de Belgische grootmeester Alexander Dgebuadze en op een gedeelde tweede plaats eindigden de Belgen Jan van Mechelen, Stefan Docx en Jasper Beukema, Alik Tikranian uit Bergen op Zoom en Stefan Colijn uit Roosendaal. Op Jasper Beukema zijn alle spelers die gedeeld tweede waren lid van De Pion uit Roosendaal. De Pion was hofleverancier van deelnemers op het toernooi in Brasschaat en diverse spelers van De Pion pakte een ratingprijs mee.

Patrick Heijnen begint dus in goede vorm aan de interne competitie van Eeuwig Schaak, maar zal daar niet zo veel aan hebben. Na de eerste ronde gaat hij sildenafil pfizer prix kaufen een paar weken op vakantie en moet hij dus verstek laten gaan. Patrick deed gewoon mee omdat het toernooi in Brasschaat als een plezierig, of in dit geval beter gezegd “plezant”, toernooi te boek stond. Patrick zag die reputatie bevestigd en denkt er al over om volgend jaar weer mee te doen. Wie weet in het gezelschap van nog meer spelers van Eeuwig Schaak.

Nu de Olympische Spelen voorbij zijn houden de schakers hun eigen Olympiade. Ze doen dat in Bakoe in Azerbeidzjan met landenteams en het Nederlandse herenteam kende daarin een formidabele start. Eerst werd Marokko met 4-0 verslagen, daarna het doventeam met dezelfde cijfers, daarna volgde winst op Vietnam met 2½-1½ en vervolgens werd Engeland met maar liefst 3½-½ aan de kant gezet. De Marokkaan Mohammed-Mehdi Aithmidou leek tegen Robin van Kampen met wit wel degelijk winstkansen te hebben, maar ging op de 27e zet gigantisch in de fout. In de afgebeelde diagramstelling speelde Aithmidou 27.Dh4-g3? (beter was 27.f4) en toen was het kassa voor Robin van Kampen: 27…,Td2xd1 en als wit de toren terugslaat volgt 28…,Pd4-e2 mat. Hoe het verder is gegaan met de Nederlanders kunt u nalezen op:www.schaaksite.nl

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER