Oppositie doet coalitie stevig blozen in hockeydossier

0
370

Oppositielid Steven Broos (Brasschaat 2012) bracht maandagavond tijdens de gemeenteraadszitting de coalitie in verlegenheid.

Broos haalde bijzonder scherp uit naar wat hij de renteloze lening aan hockeyclub Dragons noemde.

“In de beleidsverklaring van deze coalitie stond nochtans duidelijk dat dit in de toekomst niet meer mogelijk zou zijn. Schepen voor sport Adinda Van Gerven (N-VA) schoof de hete aardappel door naar de gemeentesecretaris die de overeenkomst met de club had opgesteld. Dat was niet naar de zin van Broos en CD&V-fractieleider Vincent De Somer stelde voor om het agendapunt uit e stellen.

Algehele stilte in de zaal. Daarop stelde schepen Niels de Kort (CD&V) voor de zitting tien minuten te schorsen om overleg te plegen. Gemeenteraadsvoorzitter Jef Konings (CD&V) ging hierop in. Na tien minuten legde sportschepen Van Gerven dan een verklaring af. “Wij hebben hier een toegifte gedaan aan de club door dit afbetalingsplan omdat de club met een vierde veld op termijn meer inkomsten aan lidgelden zal ontvangen en dus later een groter bedrag kan betalen dan nu”, zo klonk.

“Dus, er is geen gelijkberechtiging van de Brasschaatse club meer. Ik vraag een hoofdelijke stemming”, reageerde Broos. Hier stemde de meerderheid unaniem pro, Brasschaat 2012 contra terwijl Open VLD en Vlaams Belang zicht onthielden.

(Bron: GVA)

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER