Nieuwstips insturen helpt Brasschaats Nieuws te groeien!

Heeft u een nieuwstip?

Ooggetuige van een nieuwsfeit, bijvoorbeeld een ongeluk of bijzondere gebeurtenis? Of heeft u eigen nieuws te melden? Meldt uw nieuwstip aan de redactie van Brasschaats Nieuws. 

Neem contact op met de redactie en mogelijk staat uw foto of uw nieuws op de grootste nieuwssite van Brasschaat in België: brasschaatsnieuws.beVerstuur uw tip via het formulier of email.

brandweer brasschaat

WILT U IETS DELEN?


Verstuur een nieuwstip

 

(De redactie houdt zich het recht voor de ingestuurde filmpjes en foto’s te bewerken voor gebruik in de uitzending. Het copyright van ingestuurde materialen vervalt aan Brasschaats Nieuws. Neem voor vragen contact op met de info@brasschaatsnieuws.be)

Een persbericht moet ten minste aan de volgende eisen voldoen:

  • Een persbericht moet nieuws bevatten.
  • Het nieuws moet in de eerste alinea staan, liefst in de eerste zin.
  • Contactgegevens die niet voor publicatie bedoeld zijn vermeldt u het best onder een ‘Noot voor de redactie’.

De geschiedenis van Brasschaat:

De geschiedenis van Brasschaat begint al heel vroeg. Waarschijnlijk hadden de Kelten er al nederzettingen. Later werd de Kempen samen met Brasschaat ingenomen door de Romeinen. Na archeologisch onderzoek is gebleken dat de Miksebaan waarschijnlijk vroeger een Romeinse heirbaan was. De Laarse Beek, nu nog de grens met Schoten, was de vanuit de Romeinse tijd daterende grens tussen het bisdom Luik en het bisdom Kamerijk.

Op 18 november 1913 werd in een oorkonde het wapen van Brasschaat beschreven: In rood, een zilveren zalm, recht gelegd, vergezeld in het hoofd van twee ruiten vn’t zelfde, alles omringd van acht zoomsgewijze geplaatste Sintandrieskruisen, insgelijks van zilver: het schild links gehouden door een Sint-Antonius aan de voet van de heremijt liggende, insgelijks links, een geklokt varken, alles van zilver.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com