Mireille Gram krijgt in beroep forse strafvermindering voor moordpoging op tweelingdochters

0
261

Mireille Gram, de Kipling-erfgename uit Schoten die haar tweelingdochters probeerde te vermoorden, krijgt vijf jaar cel, waarvan vier jaar effectief. Het hof van beroep in Antwerpen sprak zich donderdag uit over de zaak. Een forse strafvermindering, want in eerste aanleg kreeg ze nog veertien jaar cel. Volgens haar advocaat zou Gram donderdag de gevangenis mogen verlaten.


Uit onderzoek naar de feiten kwam boven dat de steenrijke Mireille Gram een luxueus, maar eenzaam en triestig leven leidde. Tijdens haar jeugd werd ze door haar ouders achtergelaten in een instelling, omdat ze het te druk hadden met geld verdienen. Op 21-jarige leeftijd verloor ze haar moeder. Haar huwelijk met ‘Danny De Facteur’ liep uit een vechtscheiding. De man had vooral interesse in haar geld, drank en andere vrouwen. Na de geboorte van haar tweelingdochters belandde Gram in de psychiatrie, als gevolg van een postnatale depressie. In 2005 ondernam ze ook al een eerste zelfmoordpoging.


“Ze wilde niet meer leven”

Toen haar huwelijk in 2014 op de klippen liep – echtgenoot Danny ging ervan door met de dochter van een andere rijke bouwondernemer – kwijnde Gram helemaal weg. Haar dochters verklaarden dat hun moeder vaak twee weken lang onafgebroken in bed bleef liggen. “Ze wou niet meer leven”, verklaarde advocaat John Mees eerder. “Maar ze wilde haar kinderen niet alleen op deze slechte wereld zou achterlaten. Het college van psychiaters spreekt daarom van een altruïstische kindermoord. Ze wilde haar kinderen een hoop lijden besparen.”


Het hof legde de vrouw donderdag vijf jaar cel op, waarvan vier jaar effectief. Het jaar met uitstel werd gekoppeld aan de voorwaarde dat ze zich verder psychiatrisch laat behandelen. In eerste aanleg had ze veertien jaar effectief gekregen. De vrouw zou volgens haar advocaat donderdag de gevangenis al mogen verlaten.


Bron: GVA

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER