Lokale politie rolt twee grote cannabisplantages op

0
631

In Brasschaat werden vorige week twee zeer grote cannabisplantages opgerold. In totaal ging het om 2.000 cannabisplanten.


De lokale politie kon vorige week dinsdag een eerste plantage oprollen in de buurt van Mariaburg. “Na een huiszoeking in een huis vlak bij Mariaburg, troffen onze ploegen dinsdag rond 14.00 uur in de namiddag een enorme cannabisplantage aan”, vertelt de woordvoerder van politie Brasschaat Peter Verdonck. Het ging om een zeer grote plantage met maar liefst 1.500 cannabisplanten.


Hoe de agenten de drugskwekerij op het spoor waren gekomen, is niet duidelijk. Er werd wel iemand mee naar het bureau genomen. “Een persoon werd gearresteerd”, zegt de politiewoordvoerder. Het is niet duidelijk of de verdachte bekend was bij de lokale politie.


Tweede cannabisplantage

De volgende dag werd in Brasschaat nog een plantage opgerold. Na onderzoek vielen speurders van de lokale recherche binnen in een woning in de buurt van het kruispunt van de Lage Kaart en de Hoogboomsteenweg. Ditmaal werden ongeveer 450 cannabisplanten aangetroffen.


In het gebouw was niemand aanwezig, het onderzoek naar beide plantages loopt nog.


De man die bij de plantage in de buurt van Mariaburg werd opgepakt, werd aangehouden door de onderzoeksrechter en zit sindsdien in de gevangenis.


Bron: GVA

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER