KHC DRAGONS schreeuwt RED LIONS naar overwinning!

0
639

clubhuisdragonsThe Mansion, het clubhuis van KHC Dragons uit Brasschaat, ging gisteravond uit zijn dak bij de overwinning van de Red Lions tegen Nederland op de Olympische Spelen. Hockeyclub Dragons, met een Nederlander als voorzitter, levert niet minder dan vijf spelers voor de nationale ploeg. De thuisbasis schreeuwde hen richting finale.

Thomas Briels, Arthur Van Doren, Felix Denayer, Floret Van Aubel en Alexander Hendrickx. Met vijf vertegenwoordigers heeft KHC Dragons dus een redelijk groot aandeel in de successen van de Red Lions op de Olympische Spelen. En dat merk je in Brasschaat, want opnieuw stroomde het clubhuis van KHC Dragons vol om in de Belgische driekleur de Red Lions naar een overwinning te schreeuwen. “Fantastisch toch”, lacht de vriendelijke en goedlachse voorzitter van KHC Dragons Hans Borstlap. Nederlander van origine, maar volledig getooid in de Belgische driekleur.

“Ik heb echt geen seconde moeten twijfelen voor wie ik zou supporteren. Ik woon veertig jaar in België, heb een Belgische vrouw en ben voorzitter van deze fantastische club. Bovendien leveren we heel wat spelers voor de nationale ploeg. Dan ben je toch gewoon fier?” Waarop enkele supporters duidelijk zijn. “Natuurlijk gaan wij winnen en de finale toch ook! Geen twijfel over.”

Pintjes, Duvel, hier en daar een glaasje wijn. Hier en daar misschien een glaasje champagne, maar uiteindelijk verschillen de echte supporters van het hockey niet overdreven veel van bijvoorbeeld een voetbalsupporter. Heel wat supporters zijn gekleed in de driekleur, met even gekke hoedjes en andere attributen.

“Sfeer en gezelligheid en een enorm familiair karakter. Daar draait het toch om”, glundert Hans Borstlap. Ondertussen weerklinkt het Belgisch volkslied en wordt ook iedereen stil in The Mansion. Met de hand op de borst. Opvallend ook hoeveel van de spelers het volkslied net als hun supporters meezingen. Een beetje vals hier en daar, maar toch. “Mooi toch, leuk dat iedereen zo mee leeft”, zegt supporter Jan De Roeck uit Antwerpen. “Ik heb een tijdje in Nederland gewoond en daar leeft dat echt en zijn mijn kinderen het beginnen spelen. Dan zijn we verhuisd en nu doen ze het hier. Drie van de vier. De vierde studeert nu en heeft samengespeeld met de jongens die daar nu staan. Het is echt leuk om te volgen. Ik ben zelf ook in Rio geweest en heb er alle wedstrijden gevolgd. Een fantastische ervaring.”

Als het laatste fluitsignaal weerklink en de winst dus binnen is, barst het feestgedruis los. Het bier vloeit rijkelijk. De voorzitter is ervan overtuigd dat de prestaties én de aandacht voor de Red Lions ook gaat afstralen op de club. “We hebben 1.300 spelende leden”, zegt Borstlap. “De laatste vijf jaar alleen al zijn we met vijftig

procent gestegen. Hockey slaat aan. Natuurlijk kost het nog altijd meer als pakweg voetbal, maar het is lang niet meer de sport voor alleen maar de elite. Bovendien worden onze spelers echt niet rijk van de sport, maar toch zetten ze zich meer dan honderd procent in. Veel alcohol wordt er ook niet meer gedronken hoor. Neen, ze menen het serieus.” Maar de supporters, die dronken er eentje. (Bron: HLN)clubhuisdragons

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER